Sāpju vilkšanas cēloņi ceļgalā.

Kāpēc tas ievelk ceļgalu? Sāpošām ceļa sāpēm ir daudz dažādu iemeslu. Dažos gadījumos tā var būt nekaitīga problēma, kas pati par sevi uzlabosies. Tomēr citos gadījumos tas var būt arī nopietnāka stāvokļa pazīme.

Tāpēc pirms ārstēšanas ir svarīgi zināt precīzus sāpju cēloņus. Viens no biežākajiem ceļa sāpju cēloņiem ir ceļa locītavas ievainojums. To var izraisīt negadījums vai nepareiza smagu priekšmetu pacelšana. Šādos gadījumos jums nekavējoties jādodas pie ārsta, lai viņš varētu noteikt precīzus cēloņus un uzsākt pareizu ārstēšanu.

Osteoartrīts – deģeneratīva locītavu slimība – var izraisīt arī vilkšanas sāpes ceļgalā. Šajā gadījumā ir svarīgi slimību laikus atklāt un ārstēt ar pareizu ārstēšanu, lai novērstu turpmāku locītavu bojājumu.

Retos gadījumos ceļgala sāpes var izraisīt arī iekaisuma slimības, piemēram, reimatisms vai podagra. Atkal, agrīna diagnostika un ārstēšana ir svarīga, lai izvairītos no turpmākām komplikācijām. Ja jūs ciešat no velkošām sāpēm ceļgalā, noteikti jākonsultējas ar ārstu, lai varētu noteikt precīzus cēloņus un uzsākt pareizu ārstēšanu.

1. Biežākie sāpju cēloņi ceļgalā

Visbiežākie ceļgala vilkšanas sāpju cēloņi ir kaulu, locītavu vai cīpslu traumas vai slimības. Biežākie cēloņi ir arī: Artrīts: Artrīts ir slimība, kurā locītavas kļūst iekaisušas. Sāpes var pastiprināt kustība vai slodze. Lūzumi: kaula lūzums var izraisīt sāpīgas sāpes ceļgalā.

Sāpes var pastiprināt kustība. Tendinīts: Tendinīts ir cīpslu apvalka iekaisums, kas apņem ceļu. Sāpes var pastiprināt kustība vai slodze. Pārslodze: Locītavu, cīpslu vai muskuļu pārslodze var izraisīt sāpes ceļgalos. Sāpes var pastiprināt kustība.

2. Ko darīt pret velkošām sāpēm ceļgalā?

Ja jūs ciešat no vilkšanas sāpēm ceļgalā, tas var būt ļoti neērti. Tomēr ir dažas lietas, ko var darīt, lai mazinātu sāpes. Pirmkārt, jācenšas nekustīgi noturēt skarto ceļgalu un saglabāt to siltu. Var palīdzēt arī neliela kājas stiepšana. Ja sāpes nemazinās, neskatoties uz šiem pasākumiem, jākonsultējas ar ārstu. Pēc tam ārsts var ieteikt turpmākas ārstēšanas iespējas, piemēram, fizioterapiju vai ceļgala šinu.

3. Kad jādodas pie ārsta?

Vilkšanas sāpēm ceļgalā var būt daudz iemeslu. Dažreiz tie ir nekaitīgi un izzūd paši, bet dažreiz tie var liecināt par nopietnu stāvokli. Ja sāpes ilgst ilgāk par dažām dienām vai pastiprinās, noteikti jākonsultējas ar ārstu. Pat ja sāpes pavada kustību traucējumi, pietūkums vai apsārtums ceļgalā, vēlams vērsties pie ārsta.

4. Labākā ceļa sāpju ārstēšanas metode

Viena no labākajām ceļa sāpju ārstēšanas metodēm ir RICE. RICE nozīmē atpūta, ledus, saspiešana un pacēlums. Tas nozīmē, ka, ja jums ir ceļgala sāpes, jums vajadzētu mierīgi apgulties, uzklāt ledus iepakojumu, saspiest ceļgalu un pacelt to. Šī metode var mazināt sāpes un mazināt iekaisumu.

velk-sāpju-cēloņi-ceļgalā

ŠEIT VAR ATRAST VAIRĀK INFORMĀCIJAS PAR PRODUKTU

5. Vingrojumi ceļgalu sāpēm

Sāpes ceļos ir izplatīta problēma, kas var skart gan sportistus, gan nesportistus. Sāpes var izraisīt trauma, artrīts vai cita veselības problēma, un tās var būt ļoti kaitinošas. Par laimi, ir daži vingrinājumi, kas var palīdzēt mazināt sāpes un uzlabot ceļa kustīgumu. Viens no labākajiem vingrinājumiem ceļa sāpēm ir augšstilbu stiepšana.

Šis vingrinājums izstiepj muskuļus ap ceļgalu, palīdzot mazināt sāpes. Lai to izdarītu, apgulieties uz muguras un izstiepiet skarto kāju uz augšu. Sasniedziet roku aiz ceļgala un viegli pievelciet kāju tuvāk ķermenim, līdz jūtat stiepšanos. Turiet šo stiepšanos 10 līdz 20 sekundes un atkārtojiet 2 līdz 3 reizes katrā kājā.

Vēl vienu stiepšanos apsēdieties uz grīdas un šķērsojiet skarto kāju pāri otrai. Augšējās kājas pēdas zolei vajadzētu pieskarties vai šķērsot viena otru. Ar abām rokām sniedzieties zem augšējās kājas ceļgala un viegli pievelciet to tuvāk ķermenim, līdz jūtat, ka muskuļi stiepjas.

Turiet šo stiepšanos 10 līdz 20 sekundes un atkārtojiet 2 līdz 3 reizes katrā kājā. Varat arī veikt izometriskus vingrinājumus, lai stiprinātu muskuļus ap ceļgalu. Jūs vienkārši nospiežat pret stingru pretspiedienu, faktiski nekustoties. Tādā veidā jūs nostiprināt savus muskuļus, tos nenoslogojot.

Vienkāršs izometrisks vingrinājums ceļgalu sāpēm ir atspiesties pret sienu vai galdu un piespiest sienu vai galdu tā, it kā mēģinātu to atgrūst. Turiet šo pozīciju 10 līdz 20 sekundes un atkārtojiet 2 līdz 3 reizes ar katru kāju. Deadlifts ir arī lielisks veids, kā stiprināt muskuļus ap ceļgalu.

Jūs pārmaiņus paceļat pa vienai kājai, stāvot uz pirkstgaliem un pēc tam vēlreiz nolaižot. Sāciet ar 5 atkārtojumiem uz vienu kāju un pakāpeniski palieliniet atkārtojumu skaitu līdz 10-15 vienā kājā. Lai iegūtu labākos rezultātus, veiciet šo vingrinājumu 2 līdz 3 reizes nedēļā.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here